Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Το Κέντρο Μελέτης “Happy Study”, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ψυχολόγους, διοργανώνει δια ζώσης σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα και αφορούν θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Οι συναντήσεις μέσα από τη δράση «Κύκλοι Γονέων» έχουν στόχο να υποστηρίξουν τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους, ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα τα ζητήματα της καθημερινότητας τους που σχετίζονται τόσο με τον γονεϊκό τους ρόλο, όσο και με το ίδιο το παιδί και την ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, που θα συνεχιστούν τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και ακολούθως το Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κ.ο.κ., θα παρουσιάζονται και θα επεξηγούνται αναλυτικά ειδικά θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους σε ατομικό, οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Τις συζητήσεις συντονίζει η κ. Μαρία Κιούση: (Bsc Ψυχολογία ΕΚΠΑ, Μsc Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων, Σχολική Ψυχολόγος)

1η Συνάντηση: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Θέμα: «Παιδιά και έφηβοι στο διαδίκτυο και τις οθόνες».

2η Συνάντηση: Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Θέμα: «Διαμόρφωση προσωπικής ταυτότητας και έκφραση αντικοινωνικών και παραβατικών συμπεριφορών κατά την εφηβεία».

3η Συνάντηση: Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Θέμα: «Οριοθέτηση και αυτονόμηση από τη νηπιακή ηλικία ως την εφηβική ηλικία»


Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής-Κρατήσεις Θέσεων:

211 4171 480

info@happystudy.gr

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Μελέτης Μαθητών Δημοτικού «ΗAPPY STUDY», Καλυψούς 110-114 Καλλιθέα, Αθήνα.